wandelen en afvallen in Purmerend

KOM Jij in Beweging?

Afvallen en wandelen: Op weg naar een gezonde leefstijl

Kom in beweging programma

In de omgeving van Purmerend

De snel veranderde wereld vraagt je om sneller te lopen en constant in beweging te blijven. Maar zijn we ook sneller gaan lopen en blijven we ook letterlijk in beweging? Het blijft hoe dan ook elke dag weer een uitdaging om te bewegen,  


Onze verre voorouders haalden hun eten uit de natuur om hen heen. Vrouwen en kinderen plukten bessen, wilde groente, knollen en verzamelden noten en zaden. Hierdoor waren ze de hele dag in beweging. De mannen jaagden op wild waardoor af en toe mager vlees op het menu stond. Men had meer beweging dan de moderne mens.

Wij lopen een half uurtje door de supermarkt, vullen onze winkelwagen en brengen de boodschappen met de auto naar huis en klaar zijn we met bewegen.


Meer beweging is vaak lastig toe te voegen in ons drukke dagelijkse leven, laat staan de motivatie te vinden om alleen te gaan bewegen of sporten. Bewegen is passend bij een gezonde leefstijl en belangrijk tijdens jouw afvalrace.  Wandelen optimaliseert je vetverbrandig  en dus werkt afvallen door te wandelen perfect. Wandelen is een van de gezondste bewegingsvormen.

Veel mensen zien er tegen op om intensief te gaan sporten of de sportschool binnen te stappen. Het "kom in beweging programma" sluit hier volledig bij aan.  Ga jij mee? 

wandelen en afvallen

afvallen

Bewegen is een onderdeel wat een positief effect heeft op jouw afvalproces. Een uur stevig doorlopen (5 kilometer per uur) kost ongeveer 240 kilocalorieën. Wie dagelijks een half uur wandelt, kan dus flink afvallen

conditie en afvallen

conditie

Meer bewegen bevordert je conditie en uithoudingsvermogen.

Wie veel wandelt, vergroot het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen.

wandelen en ontspanning

SLAAP en ontspanning

Wandelen is ook goed voor een goede nachtrust, waardoor in- en doorslapen beter lukken. Ook de kwaliteit van de slaap verbetert.

Wandelen heeft een positief effect op stress en spanningen

stofwisseling en darmen

darmfuncties

Dagelijks wandelen stimuleert de stofwisseling en is goed tegen darmverstopping
afvallen wandelen is goed voor je brein

HErsenen

Door beweging verbetert de doorbloeding in de hersenen. Een goede doorbloeding  zorgt ervoor dat het hersenweefsel voorzien is van voldoende zuurstof en voedingsstoffen. Op die manier kunnen de hersenen beter functioneren.
spieren

SPieren & BOTTEN

Wandelen versterkt de spieren en botten en vermindert daardoor de kans op osteoporose (botontkalking). Wandelen is ook goed voor het kraakbeen. Door weinig te bewegen is het kraakbeen in de gewrichten dunner geworden. Wandelen helpt het kraakbeen op te bouwen en daardoor soepeler te bewegen.


" we onderschatten hoeveel we eten en overschatten hoeveel we bewegen"


loop jij mee? 

wandelen en afvallen
Vandaag een wandeling gemaakt met Simone Frints van Focus your Health. Rondje Oudelansdijkje richting Ilpendam en over de Westerweg weer terug. Het wandelen afgewisseld met 30 seconden pas versnellen, 30 grote diepe passen en 30 seconden "hardlopen". Mooie start van de dag met een nieuwe record en uitdagingen. WAS TOP!
Shirley- Purmerend

het "kom in beweging" programma

Wat mag je verwachten

afvallen met bewegen en gezonde voeding

Deelname

Elke woensdagochtend om 9.00 uur en vrijdag ochtend om 10.00 uur start een flinke wandeling. Geschikt voor iedere deelnemer.

Het weer is geen argument om niet te gaan, we gaan! Je bent vrij in de keuze hoe vaak en op welke dagen je mee gaat.


afvallen en bewegen purmerend

waar

We starten elke wandeling op een andere locatie in en om Purmerend. De startlocatie wordt medegedeeld via de groepsapp. 
afvallen en bewegen purmerend

Inhoud

  • Wandeling van +/- 6 km en we streven naar de 10.000 stappen
  • Afwisseling met lichte beweegoefeningen gedurende de wandeling gericht op verbetering van de conditie en spierversterkend
  • Uitwisselen van voedingstips, motivatie, recepten onder deelnemers die meer willen bewegen 
  • Weekmenu
wandelen en afvallen

Benodigdheden

  • Fles water
  • Sportieve kleding aangepast op het weer
  • Sportieve schoenen
wandelen in purmerend, voedingsadvies en powerwalk purmerend

TARIEVEN 

Maandelijks betaal je € 14,95. Dit is iedere maand opzegbaar en je kan zoveel meelopen als je wilt, zien we jou de volgende keer? 

afvallen en wandelen

Wil je een keer meelopen? 

en ontdek zelf de meerwaarde voor jou

geheel vrijblijvend en gratis een keer mee lopen? 
je gegevens zijn bij ons veilig