Rode linzen soep met punt paprika, een bom aan vezels

Een perfecte Vegan lunch, boordevol vezels en snel op tafel

Ben jij een soepliefhebber, of wil een keer iets anders dan een boterham voor de lunch. Dan spreekt deze soep je vast aan. Na een stevige wandeling door wind en weer is dit een stevige soep om lekker op te warmen. Boordevol vezels en vitamines.

Wat heb je nodig voor ongeveer 4-5 porties (250ml)

  • 6 roma tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 1 grote stengel bleekselderij
  • rode splitlinzen 250 gram
  • gember ( 1,5 cm)
  • 6 takjes tijm
  • laurierblad
  • 2 groentebouillonblokjes ( voorkeur minder zout)
  • 1 liter water


                                                                                                                                             

Hoe bereid je de soep

- Was alle groente. Snij de paprika, bleekselderij, de wortel en de tomaten in stukjes. Schil de gember en snij deze fijn.

- Pel de ui en snipper deze. Doe dit ook met de knoflook en ris de tijm

- In een soeppan fruit je de ui, knoflook, wortel, paprika, bleekselderij en paprika

- voeg de tomaten en de tijm toe en bak deze op twee minuten op hogere temperatuur mee.

- Voeg de rode linzen, de bouillonblokjes, 1 liter water en het laurierblad toe. Laat dit geheel ongeveer 15 min zachtjes koken in een afgedekte pan.

- haal het laurierblad eruit en pureer de soep met een staafmixer.

Dien de soep op met een beetje koriander, gemalen peper of een beetje tijm.


Voedingswaarde Linzensoep

In een kop van 250 ml zitten ongeveer de volgende voedingswaarde:

Energie:  168 kcal

Vetten: 5,0 gr, waarvan verzadigde vetten 1,0 gr en onverzadigde 3,8 gr

Koolhydraten 19 gr, waarvan 3,5 gr suikers

Vezels 6,8 gr

Eiwitten 6,8 gr

Zout 1,2 gr, dit is op basis van twee normale bouillonblokjes.


Eet smakelijk!