BY FOCUS YOUR HEALTH Extra groente en warmte in koudere tijden
02 november 2021
Brrrrr herfstweer
Tijdens de herfstdagen kunnen we wel wat extra groente en vitamines gebruiken. Een warm kopje soep bij je lunch na bv een flinke herfstwandeling om op te warmen…dat is iets om naar uit te kijken.
Soep is ook een goede manier om makkelijk aan je minimale hoeveelheid van 250 gram groente te komen. Tevens is soep ook duurzaam, varieer soep door overgebleven groente toe te voegen.
Recept
· Trostomaten (8 stuks)
· 2 uien
· Tijm , 4 takjes
· Optioneel knoflook, 1 teen
· Winterwortel
· Rode paprika
· 2 bouillonblokjes, voorkeur minder zout
· Blikje tomatenpuree
· Olijfolie
Snijd de uien en de tomaten in grove stukken
Fruit deze met een beetje olijfolie in een soeppan
Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes en voeg toe
Rasp de wortel en voeg deze ook toe bij de tomaten, uien en paprika.
Laat het geheel fruiten en voeg daarna de tijm toe ( haal de blaadjes van de takjes)
2 bouillonblokjes en ongeveer een liter water toevoegen en laat het geheel doorkoken voor ongeveer 10 min.
Met de staafmixer pureer je de soep naar gewenste dikte….
Serveer je kopje soep met een volkoren pistolet met mager beleg naar keuze